Instagram
TOP
Image Alt
www.tz-milna.hr

Kutak za iznajmljivače

Turistička članarina za 2023 godinu

PRAVILNIK O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O GODIŠNJEM PAUŠALNOM IZNOSU ČLANARINE

OBAVIJEST O ČLANARINI 2023.

TZ 2 U EURIMA

Turistička pristojba za 2023 godinu

ODLUKA O VISINI TURISTIČKE PRISTOJBE ZA 2023. GODINU

Obveze za iznajmljivače

Informacije o turističkoj članarini 2022

Turistička pristojba za 2022. godinu

TURISTIČKA PRISTOJBA ZA 2022. godinu

Turistička pristojba i članarina u 2021 godini

PRAVILNIK O OSLOBOĐENJU OD PLAĆANJA TURISTIČKE PRISTOJBE U 2021. GODINI

PRAVILNIK O OSLOBAĐANJU OD PLAĆANJA TURISTIČKE PRISTOJBE ZA OSOBE KOJE BORAVE NA PLOVILU KOJE NIJE PLOVNI OBJEKT NAUTIČKOG TURIZMA (NAUTIČARI)

PRAVILNIK O DOPUNI PRAVILNIKA O GODIŠNJEM PAUŠALNOM IZNOSU ČLANARINE ZA OSOBE KOJE PRUŽAJU UGOSTITELJSKE USLUGE U DOMAĆINSTVU I NA OBITELJSKOM POLJOPRIVREDNOM GOSPODARSTVU I O OBRASCIMA TZ ZA PLAĆANJE ČLANARINE TURISTIČKOJ ZAJEDNICI

POSTUPAK KOD POJAVE BOLESTI U GOSTA U TURISTIČKOM OBJEKTU U VRIJEME PANDEMIJE COVID-19

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je postupak kod pojave bolesti u gosta u turističkom smještajnom objektu u vrijeme pandemije COVID-19. za jedinice lokalne samouprave, lokalne stožere civilne zaštite, domove..

KORONAVIRUS COVID-19 PITANJA I ODGOVORI

Za sva pitanja i odgovore vezane za koronavirus COVID-19 molimo posjetite EU2020 info stranicu – Pitanja i odgovori o bolesti uzrokovanom novim koronavirusom COVID-19

Preporuke HZJZ za sezonu 2020.

Sukladno reaktivaciji određenih djelatnosti Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio je niz preporuka za poslovanje uslijed pandemije koronavirusa. Sukladno reaktivaciji određenih djelatnosti Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio je niz preporuka za poslovanje uslijed pandemije koronavirusa. Preporuke HZJZ donosimo u PDF dokumentima ispod gdje ćemo objaviti sve ostale relevantne preporuke vezane uz poslovanje u turizmu i ugostiteljstvu.

Preporuke za rad hotela i iznajmljivača

Preporuke za rad kampova i marina

Preporuke za rad turisitčkih agencija

Preporuke za rad ugostiteljskih djelatnosti

Turistička aktivnost u okolnostima epidemije – Korisne informacije i kontakti

Sve korisne informacije, upute, preporuke i pravila ponašanja za privatne iznajmljivače u okolnostima epidemije možete pronaći u dokumentu u prilogu. Ostale relevantne informacije, odgovore na brojne upite gostiju i sl. Hrvatska turistička zajednica objedinila je na jednom mjestu.

Turistička aktivnost u okolnostima bolesti COVID-19

Enter Croatia informacije

Primjer potvrde rezervacije smještaja, charter usluge, itd. kojom se dokazuje ulazak u RH u turističke svrhe

Nastavno na nužnost posjedovanja potvrde o rezervaciji smještaja kao jednog od uvjeta za prelazak granice RH za strane državljane te kako odre eni pružatelji usluga nemaju otprije izrađenu formu slične potvrde, prilažemo primjer potvrde rezervacije koji možete koristiti za te svrhe.

Primjer potvrde rezervacije smještaja

OTPIS PLAĆANJA DRUGOG TROMJESEČJA PAUŠALNOG POREZA

SMANJENJE TURISTIČKE PRISTOJBE

NOVOSTI U ZAKONU O TURISTIČKOJ PRISTOJBI I ČLANARINAMA

OBVEZE ZA IZNAJMLJIVAČE 2020. GODINE

TURISTIČKA PRISTOJBA ZA 2020. GODINU

GDPR - UREDBA

eVisitor je informacijski sustav za prijavu i odjavu turista

Kako bi koristili eVisitor fizičke i pravne osobe koje djeluju kao pružatelji usluga smještaja (iznajmljivači) trebaju imati samo računalo ili mobilni uređaj s internet preglednikom i Internet vezu. Svaki iznajmljivač je dužan prijaviti svog gosta unutar 24 sata od dolaska turista.

Osnovne funkcionalnosti eVisitora su:

  • Prijava i odjava gostiju -iznajmljivači mogu bilo kada samostalno prijavljivati i odjavljivati svoje goste, a sustav će automatski voditi knjigu gostiju.
  • Registar svih pružatelja usluga smještaja i njihovih smještajnih objekta na području Republike Hrvatske – eVisitor sadrži sve bitne podatke o iznajmljivačima (ime/naziv, OIB, adresa) i njihovim smještajnim objektima (vrsta, kategorija, lokacija, smještajni kapacitet). Ove podaci se unose u sustav direktno iz rješenja koja izdaju Uredi državne uprave u županijama odnosno Ministarstvo turizma.
  • Obračun i kontrola naplate boravišne pristojbe- na temelju prijava i odjava gostiju, podataka o pojedinom smještajnom objektu, trajanju sezone i drugih podataka eVisitor obračunava visinu boravišne pristojbe po pojedinom smještajnom objektu odnosno pojedinom iznajmljivaču.
  • Obrada i analiza podataka te izvještavanje u statističke svrhe– eVisitor sustav omogućuje generiranje raznih izvještaje za potrebe institucija unutar i izvan turističkog sektora.

eVISITOR - HR

eVISITOR - EN

eVISITOR - ITA

eVISITOR - FRA

eVISITOR - DE

PRIJAVA GOSTIJU

Croatia-full of life!
You don't have permission to register