Instagram
TOP
Image Alt
www.tz-milna.hr

Uvale i plaže

Atraktivne destinacije

Plaže i uvale

Zahvaljujući klimi s velikim brojem sunčanih sati, lijepoj prirodi i kristalno čistom moru, s temperaturama za kupanje od svibnja do listopada, Milna je atraktivna turistička destinacija.

Svima koji žele provesti dan na kupanju i sunčanju ovdje će biti veoma ugodno, jer im na raspolaganju stoji više od 25 km obale sa slikovitim šljunčanim ili kamenitim plažama i uvalama. U nekima od njih uređena su kupališta, a u većini se može uživati u divljini netaknute prirode. Šljunčane, kamenite plaže u Milni nude pravi užitak. Može se provesti dan na plaži uz centar mjesta ili pronaći neki skriveni kutak samo za sebe. Kako javna plaža tako i ostale plaže su uglavnom dostupne cestom, pogodne za obiteljske izlete, a zbog obilja prirodnog hlada neke od njih su idealne i za najmalađe goste.

Plaža Bijaka

Svakako najbliža i najpogodnija za obitelji s malom djecom je javna plaža, plaža Bijaka koja se nalazi u samom naselju Milna. Plaža je sa svojim sadržajima i pjeskovitim dnom prikladna za obitelji s malom djecom. Ukoliko želite osigurati zabavu svojim mališanima, ovo je prava plaža za vas. Uz plažu postoji nekoliko restorana i kafića koje će vam pružiti okrijepu i osvježenje a i brojne aktivnosti poput vodenih sportova. U samoj blizini kafića nalaze se teniski tereni, tereni za odbojku, bazen, ležaljke sve kako bi vaš dan na plaži bio savršen.

Uvala Osibova

U neposrednoj blizini mjesta, svega kilomentar od centra, nalazi se uvala Osibova. Smještena na jugozapadu Brača i svojim geografskim položajem obećava i nudi obilje sunca. Sa svojim kristalno čistim morem privlači mnogobrojne posjetitelje a naša je preporuka svakako da je posjetite. Uvalu posjećuju i brojne brodice koje plove uz bračku obalu. Ukoliko odmor želite provesti daleko od ljetne vreve većih bračkih mjesta, u uvali Osibova možete pronaći ugodan smještaj u brojnim kućama za odmor, apartmanima i sobama.

Uvala Lučice

Još jedna uvala, omiljena među nautičarima koji plove ovim djelom bračke uvale je Uvala Lučice. Uvala ima pet krakova u kojima se uvijek može pronaći dobar zaklon od vjetra. Osim nautičarima, uvala je zanimljiva i roniocima zbog spilje na zapadnoj strani. Uz pjeskovito dno i gustu borovu šumu, more u Lučicama poprima osobitu azurnu boju koja jednostavno mami na kupanje. Smještaj nude brojne kuće za odmor, apartmani i sobe, a dalmatinske specijalitete i bogatu ponudu svježe ribe potražite u obližnjim restoranima.

Uvale Salbunara i Ošišac

S druge strane pogledom na brački kanal i otok Šoltu nalaze se uvale Salbunara i Ošišac. Uz čisto more i pjeskovito dno pogled vam seže sve do svjetionika Ražanj. Ove dvije uvale odvojene su od naselja, skrovite, okrenute moru i prirodi. Savršeno mjesto za pravo uživanje i opuštanje tijekom vrućih ljetnih dana.

Uvala Maslinova

Na zapadnoj pak strani Milne nalazi se uvala Makarac. U Makarcu postoji nekoliko manjih plaža koje Vam nude privatnost i mir . Ukoliko odmor želite provesti u tihom i mirnom okruženju, u uvali Makarac možete pronaći ugodan smještaj u kućama za odmor i apartmanima.

U Milni se nalaze četiri prostrane šljunčane plaže ( Pasikova, Lučice, Maslinova, Osibova ) dvije su u mjestu, a dvije u neposrednoj blizini. Pored samih plaža je borova šuma koja pruža izvanredan hlad onima koji se ne misle biti na suncu cijeli dan. More je kristalno čisto, a plaže su okrenute prema jugu i zaštićene od sjevernih vjetrova što čini ovaj kraj idealnim mjestom za ronjenje, jedrenje i ribolov. Od sjeverozapadne točke Brača nižu se uvale Maslinovica, Stipanska, Tiha, Boboška vala te prostrani široki Milnarski zaljev do rta Baterija. Prema istoku od rta Ražanj nižu se uvale Borova, Široki Vranjac te dalje Osibova, Smokvina, Lučice, Slavinjina, Duboka, Koromaslinova, Uvala Špacamiza, Uvala Maslinova zatim redom Donji Turski Bok, Srednji Turski Bok i Gornji Turski Bok.

Bobovišća na moru

Uvala Bobovišća na moru nudi čisto mirno more zapravo odmor za dušu i tijelo. Svakako obratite pažnju na zvuk cvrčaka o kojemu je znameniti hrvatski pjesnik Vladimir Nazor napisao pjesmu i to baš o ovome mjestu. Ona jasno dočarava harmoniju prirode kakvu vam pruža ova uvala. Premda se nalazite u naselju, imati ćete mir, jer Bobovišća na moru iako okrenuta turizmu nisu prenapučena lokalima i restoranima, nego nude od svega po malo, ali ipak dovoljno da imate sve što vam je potrebno dok ste na odmoru.

Uvala Vičja luka

Smještena uz naselje Bobovišća na moru a mjesto je koje svakako morate posjetiti boravite li ili ste samo u prolazu. More tirkizne boje, prirodni hlad borove šume, tišina i mir u ovoj uvali imaju gotovo iscjeliteljski učinak. Dođite i uživajte!

 

Croatia - full of Life!
You don't have permission to register