TOP
Image Alt
www.tz-milna.hr

Aktivni odmor

Raznolikost i sportske aktivnosti

Ukoliko za svoj odmor tražite raznolikost i sportske aktivnosti, tada je Milna pravo mjesto za vas. Mjesto na otoku dovoljno odmaknuto od većih gradskih naselja sa čistim morem koje pogoduje kupanju, rekreaciji i pomorskim sportovima.

Biciklizam

Cijeli Brač umrežen je biciklističkim stazama. U Milni postoji mogućnost najma bicikla. Ovo je jedan od načina da obiđete otok Brač i upoznate sve raznolikosti i čari.

Teren otoka Brača će udovoljiti zahtjevima biciklista i pružiti vam zadovoljstvo da uživate u beskrajnim plavim vizurama, pogledu na uvale, pučinu i susjedne otoke Šoltu i Hvar. Istražite različite mogućnosti koje će vaš odmor učiniti opuštenim, ugodnim, odmorom za pamćenje!

VIA BRATIA - sv. Martin 1
Pjesacenje

Kilometri pješačkih staza duž cijele naše općine pogodne su za opuštanje a isto tako pokretanje aktivnog duha koji leži u svakom od nas. VIA BRATTIA, turističko-planinarska staza svakako je jedna od novosti na našem otoku, i prolazi kroz našu općinu. Ukupne površine od oko 135 km staza povezuje 12 najatraktivnijih kulturno-povijesnih otočkih lokacija na kojima će se sakupljati planinarskih pečati i zaista ispričati jednu lijepu priču o našem otoku.

Bilo da se odlučite na pješačenje uz more, prolazeći brojnim uvalama i uvalicama kroz stoljetnu borovu šumu ili pak istraživanje kogulanim uličicama jezre Milne svaki pješak  istražit će i sam za sebe otkriti dio neispričane povijesti.

Saznajte više o turističko-planinarska stazi VIA BRATIA.

Sea kayaking

Istražite obližnje uvale i vlastitim tempom i uživajte u danu veslanja i kupanja. Kajaci i daske za vesla dostupni su za najam po satu ili po danu. Najam uključuje spasilačke jakne, lokalnu kartu, besplatni vodič i podršku glisera ako je potrebno.

Draulik Dive Centar organizira  izlete zalaska sunca iz luke Milna. Zaveslajte kajakom preko zaljeva i prema otocima Mrduji i Šolti dok sunce zalazi za horizont i vraća se prema Milni kako bi uživao u ljubičastom sjaju neba i brda. Za više informacija ili rezervaciju svog termina na: http://www.draulikmilna.com/kayaking

Kontakt broj: +385(0) 91 601 55 25

Rafting i zip-line

Ukoliko poželite još više aktivnosti iz Milne postoji mogućnost odlaska na zip-line u Omišu i na Klisu.

A za one koji osim uživanja u ljepotama prirode žele probuditi avanturistički dug mogući su izleti na rafting rijeke Cetine.

Za više informacija kontakt broj: +385(0) 91 601 5525

Ronjenje

Doživite Jadransko more na potpuno novi način, ispod valova. Vapnenačke stijene koje tvore prekrasne milnarske uvale pružaju se ispod površine kako bi stvorile prekrasne podvodne litice, špilje i stupove. Mnogi se upravo zbog mira i relaksacije vraćaju našem otoku, no manje njih je imalo priliku zaroniti u jednu drugu dimenziju, u modru još tišu oazu i istražiti ljepotu milnarskih dubina. Područje oko Milne krije brojne lokacije s potopljenim brodovima i mnogo različitih prirodnih lokacija, privlačnim roniocima i zaljubljenicima u ronjenje i dubine.

U ronilačkom centru Draulik možete se uputiti u svoju podmorsku pustolovinu. Vlasnici ronilačkog centra i sami iskusni ronioci, istinski zaljubljenici u more i podmorje, poznaju tajne milnarskog podmorja u koje će zaroniti s vama. Bilo da se odlučite za ronjenje na lokacijama koje uključuju nekoliko pomorskih zidova prekrivenim koraljima ili pak ronjenje u špilji na lokaciji uvale Lučice sigurno neće ostati razočarani. Atraktivni su također i zaroni u blizini otočića Mrduja koji krije nekolicinu brodoloma na tom području.

Za rezervacije i pitanja o cijenama i terminima ronjenja više na: http://www.draulikmilna.com/scuba

Kontakt: +385(0) 91 601 5525

Olife beach bar 5
Explore Brac – izlet po otoku

Doživi našu obiteljsku priču istražujući ljepote i tradicije otoka koji nam je pružio najbolje domaće proizvode u kojima možete uživati u ovoj specijalnoj turi. Otkrij tradicionalne načine života u starom naselju Donji Humac sa svojim kamenolomima i obiteljskim radionicama za obradu kamena. Posjeti najstarije mjesto na otoku, Škrip i mali “Muzej ulja” te pogledaj proces pravljenja te kušaj jedno od najboljih ulja na otoku. Uživaj u panormaskom pogledu sa Vidove gore na Bol i susjede otoke. Nastavi putem prema spektakularnoj pustiji Blaca i otkrij skrivene tajne prekrasne južne obale otoka. Odmori se i zaplivaj u prekrasnoj uvali i osjeti okuse otoka Brača.

Za više informacija i rezervaciju: www.explorebrac.com Kontakt broj: +385 (0)92 341 53 11

 

Za ljetnih sunčanih dana svakako posjetite uvale u Milni koje vam nude opuštanje i osvježenje u kristalno čistom moru. Do nekih od ovih uvala možete doći pješke, automobilom, a postoji mogućnost i najma maloga broda.

Kao dodatan sadržaj svakako bi uvrstili i sadržaj novoizgrađenog Olife beach bara u Milni koji na raspolaganju ima teniske terene, teren za odbojku, bazen, vodeni program, ležaljke. Bilo da ćete se slobodno izležavati na ležaljkama ili pak pijući koktele uživati u jazz muzici vaš odmor će biti dodatno ugodnji sadržajima na plaži. Svakako bi izdvojili i besplatni tečaj tenisa, za svu djecu Općine Milna u dobi od 7-15 godina, treninzi će se održavat i u zimskom i u ljetnom terminu.  Za više informacija na kontakt broj: +385 (0)99 467 6401.

Odlučite li se pak na niz aktivnosti iz vodenog programa Olife beach bar u ponudi ima jet sky, banane, tube, stand up pedaling, ronjenje, a važno je i da znate da su cijene neuobičajeno prihvatljive.

Za više informacija: www.olife.hr  Kontakt broj: +385(0)99 4676401

Izleti brodom

Brodski izleti se organiziraju svakodnevno iz Milne. Uživajte u cjelodnevnom izletu, posjetite Modru Špilju i predivne otoke. Modra špilja, poznata po jedinstvenoj plavoj boji unutrašnjosti je jedna od najomiljenijih turističkih atrakcija. Posjetite ribarsko mjesto Komižu na otoku Visu te kratko razgledavanje uvale Stiniva. Uživajte u kupanju s broda i ronjenju u tirkizno plavom moru u laguni pored otoka Budikovca. Istražite Palmižanu uz šetnju botaničkim vrtom i kupanjem na pješčanoj plaži. Otkrijte povijesne i kulturne znamenitosti grada Hvara i uživajte u tradicionalnim jelima u brojnim restoranima. Više detalja: www.seayou.com  tel. +385(0) 91 2636805

Poludnevni brodski izleti organiziraju se nekoliko puta tjedno. Kupanje na plaži Zlatni rat ili posjet UNESCO-ovom gradu Trogiru i Uvali Krknjaši neke su od mogućnosti za opuštajući doživljaj na moru. Više informacija: www.seayou.com  tel. +385(0) 91 2636805

Uživajte na privatnoj turi s profesionalnim skiperom i brodom po vašem izboru. Otkrijte prekrasne uvale i plaže, uživajte u kupanju s broda, tradicionalnim restoranima i razgledavanju otoka.

Ukoliko posjedujete dozvolu za skipera, mogućnost najma broda bez skipera je dostupna kako biste razgledavali otoke i uvale na Jadranu. Više informacija: www.seayou.com  tel. +385(0) 91 2636805

Najbrži i najsigurniji način za doći u Milnu iz Splita ili zračne luke je privatnim brodskim transferom. Usluga je dostupna u bilo koje doba dana ili noći. Više informacija: www.seayou.com  tel. +385(0) 91 2636803

Aldura Sport

Okolica naše općine bogata je s nekoliko lokacija prekrasnih penjališta gdje se može uživati u penjanju u društvu obitelji, prijatelja ili pod nadzorom instruktora. Stijene su opremljene smjerovima svih težina a penjanje je, zbog idealnih uvjeta moguće kroz cijelu godinu. Jedna takva lokacija nalazi u Ložišću i odlučite li se na ovu avanturu tijekom vašeg boravka na području naše općine Aldura Sort d.o.o. je pravi odabir za Vas. Penjališta su okružena maslinicima i borovom šumom, a nakon svake osvojene litice biti ćete nagrađeni prekrasnim pogledom. Ako ste pak početnik i svoje prve penjačke korake želite započeti uz pomoć instruktora, Aldura Sport u svojoj ponudi ima i umjetnu stijenu za penjanje.

Ako se pak odlučite da ćete svoj odmor upotpuniti istraživanjem najskrivenijih uvala i plaža našeg otoka Aldura Sport ima u svojoj ponudu jednodnevni ili višednevni kajak program. Možete iznajmiti kajake raznih modela, bez obzira imate li već određenog iskustva ili ste početnik. Veslati možete sami ili u pratnji vodiča.

Istražite kulturnu baštinu otoka Brača na stazi maslinika. Aldura Sport ima u svojoj ponudi poučnu i zanimljivu turneju biciklama koja će vas povesti najljepšima stazama kroz polja maslina. Ova ponuda svakako je pogodna za obitelji s djecom.

Za više informacija:
info@aldura-sport.hr

+385 (0) 21 638 512
+385 (0) 98 423 689

Agencija Pepiso

Riješite se svih briga i prepustite organizaciju Vašeg odmora putničkoj agenciji „Pepiso management“ – od odabira smještaja, prijevoza, dnevnih aktivnosti i izleta kao i upoznavanja destinacije i okolice uz turističkog vodiča,do ostalih, najsitnijih detalja koji jamčebezbrižan, ugodan i zanimljiv bijeg od svakodnevnice.
Obratite se prije i/ili za vrijeme Vašeg boravka u destinaciji, e-mailom na adresu pepiso.management@gmail.com ili mobitelom na broj +385 99 4224141.

Tematske staze otoka Srednje Dalmacije

Splitsko-dalmatinska županija postala je bogatija za čak 52 tematske pješačke staze koje nude sasvim posebno, originalno i jedinstveno iskustvo turizma. Staze dužine 327 kilometara obogatile su ponudu obale, otoka i Zagore Srednje Dalmacije te im dale novi turistički sadržaj.

Ovaj projekt Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije prati suvremena kretanja u području aktivnog turizma i konkuriraju svjetskim turističkim trendovima potaknutim pandemijom. Turisti mnogo više nego prije traže aktivan odmor u prirodi, u manje poznatim ili nepoznatim destinacijama, daleko od gužvi i obilježene lokalnim karakterom i kulturom.

Potražnja za lokalnom kulturom danas raste stoga želimo ponuditi staze s interesantnim pričama. Po tom ključu i naši partneri žele dati i naziv samim stazama. Mi želimo osigurati turistički promet kroz cijelu godinu i dovesti goste u svaki dio naše županije. Digitalna transformacija, o kojoj se puno govori, važna je karakteristika ovog projekta. U želji da se približi suvremenim turistima, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije stvorila je mogućnost korištenja suvremenih digitalnih pomagala putem kojih gost, i prije nego dođe, ima uvid u atrakcije, zahtjevnost, specifičnosti i pejzaž. Digitalni oblik, Google Street View i dvije predstavljene brošure pružaju turistima mogućnost za planiranje aktivnog odmora, a destinacijskim menadžment kompanijama odličnu podlogu za jednostavnije stvaranje novih turističkih proizvoda i ponude za aktivne turiste.

Saznaj više na linku.

You don't have permission to register